Продължете към съдържанието
Начало » сватбена фотография

сватбена фотография

кадрите, които говорят

За сълзите от щастие, за размазания от жаркото слънце грим, за изцапаните рокли, за дъжда от чисто небе, за синьото море и плажа с мидичките, за горчивото кафе, за божествените залези и закъснелите изгреви.

Обичам кадрите, които говорят.

Идеята

Моята идея и задължение като сватбен фотограф е да дам всичко от себе си, за да бъдат младоженците спокойни и истински изглеждащи на фотографиите. Успявайки да уловя в кадър вашите истински емоции и чувства, то значи съм успял да се справя с нелеката си задача. Отношението и връзката между фотографа и младоженците е едно от разковничетата. В моментите, когато се разбираме само с поглед дори, защото наистина само тогава можем да се справим блестящо и снимките сами ще говорят.

 

Фотографа

Важно е да харесате гледната точка и снимките на вашият фотограф, проучете за него. Той е важен елемент от пъзела, пресъздава събитие, което при повечето двойки се случва веднъж в живота. Истинските фотографи са хора, които се интересуват от самото изкуство фотография, или иначе казано рисуване със светлина. Помирисвали са фиксаж, видели са магията на аналоговата фотография в стая осветена с червена лампа. Посещавали са фестивали, изложби на световни нива. Истинските фотографи влагат в снимките си музиката, която слушат, книгите които четат.

Магията

По време на сватбените снимки се стремя да използвам наличната естествена светлина. Използването на изкуствено осветление в храма лично за мен е напълно излишно. Част от магията е да уловиш красив кадър дори с малкото снопче идващо от витража или светлинката на топлата свещ. С помощта на светлосилен обектив. Настроението в кадъра е много по-автентично. Друга причина да не се използва светкавица е, че постоянно ще се появяват светкания в сватбения филм. В ресторанта по време на танците с помощта на светкавица и ниска скорост на снимане се получават изключително забавни фотографии.

Оптиката

Аз ще заснема целият ден така, че да може по най-добрия начин да се разкаже историята. Харесвам да улавям мигове, които се случват, но малко хора успяват да видят. Фотографа е като един ловец, но на моменти. Добрата оптика е тренираното око, обективите само отразяват гледната точка. В много от случаите съм невидим, докато снимам, а изненадата когато младоженците и гостите се видят на снимка която не знаят, че има е голяма. Денят е изпълнен с емоция и по-добре нещата да се случат от само себе си.