Продължете към съдържанието
Начало » сватбена фотография

сватбена фотография

кадрите които говорят

За сълзите от щастие, за размазания от жаркото слънце грим, за изцапаните рокли, за дъжда от чисто небе, за синьото море и плажа с мидичките, за горчивото кафе, за божествените залези и закъснелите изгреви.

Обичам кадрите, които говорят.

Идеята

Моята идея и задължение като сватбен фотограф е да дам всичко от себе си, за да бъдат младоженците спокойни и истински изглеждащи на фотографиите. Успявайки да уловя в кадър вашите истински емоции и чувства, то значи съм успял да се справя с нелеката си задача. Отношението и връзката между фотографа и младоженците е едно от разковничетата. В моментите, когато се разбираме само с поглед дори, защото наистина само тогава можем да се справим блестящо и снимките сами ще говорят.

Фотографа

Важно е да харесате гледната точка и снимките на вашият фотограф, проучете за него обстойно.
Той е важен елемент от пъзела, пресъздава събитие, което при повечето двойки се случва веднъж в живота. Не допускайте да останете разочаровани от избора си на фотограф, не пестете средства. Истинските фотографи са хора, които се интересуват от самото изкуство фотография, или иначе казано рисуване със светлина. Знаят за първият фотограф и първата снимка, виждали са първите въздушни снимки от балон над Париж. Помирисвали са фиксаж, видели са магията на аналоговата фотография в стая осветена с червена лампа. Гледали са през фотоувеличител, докосвали са се до камера обскура. Посещавали са фестивали по фотография, изложби на световни нива. Истинските фотографи влагат в снимките си музиката, която слушат, книгите които четат.

Магията

По време на сватбените снимки се стремя да използвам наличната естествена светлина. Използването на изкуствено, било то постоянно или импулсно, осветление в храма лично за мен е напълно излишно, дори вредно. Част от магията е да уловиш красив кадър дори с малкото снопче идващо от витража или светлинката на топлата свещ. С помощта на светлосилен обектив това е лесно постижимо. Настроението в кадъра е много по-автентично и истинско. Друга причина да не се използва светкавица е, че постоянно ще се появяват светкания в сватбения филм. В ресторанта по време на танците с помощта на светкавица и ниска скорост на снимане се получават изключително забавни фотографии.

Оптиката

Аз ще заснема целият ден така, че да може по най-добрия начин да се разкаже историята. Харесвам да улавям мигове, които се случват, но малко хора успяват да видят. Фотографа е като един ловец, но на моменти. Добрата оптика е тренираното око, обективите само отразяват гледната точка. В много от случаите съм невидим, докато снимам, а изненадата когато младоженците и гостите се видят на снимка която не знаят, че има е голяма. Разбира се насочвам вниманието ви, когато се чувствате объркани и не знаете как ще протече даден ритуал или момент. Ние ще изговорим седмица или няколко дни преди сватбата цялостната програма и как ще протече всичко. Но независимо от това вие няма как да запомните и да се съобразите с всяка стъпка. Деня е изпълнен с емоция и по-добре нещата да се случат от само себе си. Не сме актьори във филм, за да учим роли.